Review bicicletă hibrid DHS Contura 2867 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă hibrid DHS Contura 2867

Review bicicletă hibrid DHS Contura 2867

DHS este o companie care își desfășoară activitatea în România, dar care are capital străin, ce a luat naștere în Petroșani, în anul 1999, cu ajutorul unor investiții destul de importante venite dinspre China. Grație succesului pe care mare parte a modelelor produse acolo l-au avut, infuzia de capital a continuat, iar de câțiva ani fabrica s-a mărit, pentru a-și putea satisface cererea și s-a mutat în Deva, zonă situată ceva mai în centrul țării față de Petroșani. Politica celor din conducerea companiei este de a scoate pe piață cele mai bune biciclete în ceea ce privește raportul preț/calitate, lucru care cel mai adesea le iese.

Așadar, se va prezenta în continuare un al doilea model de bicicletă fabricată în țara noastră, anume Contura 2867, ce a fost lansat în anul 2015. Dotările de pe ea sunt destul de actuale, iar faptul că este deja de doi ani pe piață, o face să fie foarte ieftină. O vei putea achiziționa cu câteva sute de lei mai puțin decât modelul prezentat anterior. Dar merită să dai în jurul a 300 Euro pe o bicicletă trek ce are deja doi ani de când a ieșit pe porțile fabricii? Haide să vedem împreună.

  •  Cadru

Cadrul este unul destul de rezistent, fabricat din aluminiu, ce prezintă o geometrie specifică de cross, dar adaptată astfel încât bicicleta să poată fi folosită și pe trasee montane, fără probleme. Putem considera cadrul drept o adevărată reușită din partea celor de la DHS, oferind atât o rigiditate și o rezistență bună, cât și un confort sporit ciclistului.

Din punct de vedere vizual, bicicleta se prezintă decent. Culoarea este un negru mat, destul de plăcută. Partea la care se mai putea lucra puțin este reprezentată de punctele de sudură, care sunt destul de grosolane. Nici cablurile nu încântă prea tare, toate fiind trase pe sub top tube și fiind la vedere, nu foarte bine mascate. Dar pentru segmentul de preț din care face parte, ne putem mulțumi și cu mediocritate la capitolul estetic.

  • Furca

Furca Suntour SF - 14 NEX este prin definiție un entry level. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că vine de la un producător cu o vastă istorie și performanțe în fabricarea amortizoarelor. Așadar, în comparație cu variante ale altor producători din același segment de piață, care nu au alt rol în afară de acela de a îngreuna inutil bicicleta, aceasta poate fi considerată una acceptabilă, poate chiar destul de bună.

Are o cursă de 63 mm, fără sistem de pretensionare sau blocare și oferă o experiență destul de confortabilă în momentul în care se traversează zone cu denivelări moderate, așa cum se întâmplă deseori pe drumurile din țara noastră sau pe trasee de off-road nu foarte agresive. Desigur, ea nu va funcționa dacă vei dori să cobori pe bolovani mari sau să sari peste obstacole, dar pentru o bicicletă trek, se comportă bine.

Ca minus se poate nota greutatea ei, care este una mare la cele 2.75 kg ale ei.

Echipare bicicleta hibrid dhs contura 2867
  •  Transmisie

Transmisia este una 3 x 8 și se prezintă mai mult decât decent. Vine cu un angrenaj Suntour NEX cu trei foi ce au 28, 38 și 48 dinți. Caseta este Shimano HG – 31, deci gama Altus, cu 8 pinioane de 11 – 32 dinți.

Schimbătoarele sunt unele absolut decente. Este drept că Shimano Altus de pe față și Shimano Acera de pe spate sunt variante folosite exclusiv pentru modelele din gama de mijloc a bicicletelor dedicate amatorilor, dar ele își fac treaba bine, brandul japonez oferind o anumită garanție în ceea ce privește produsele fabricate de ei. Schimbarea vitezelor se realizează cu ajutorul manetelor Shimano Acera.

  •  Frâne

Sistemul de frânare de pe această bicicletă este unul despre care nu se poate spune că impresionează, dar care își face treaba relativ decent. Este vorba despre frâne mecanice pe disc, de la Winzip, care atât pe spate cât și pe față au un rotor de 160 mm. Vorbim, deci, despre o firmă destul de cunoscută, ce are ceva timp de când este pe piață.

Ele funcționează foarte bine, dar din păcate s-a observat că atunci când se vrea coborârea unor pante ceva mai agresive, vor avea tendința de a se încinge foarte repede, motiv pentru care se va face simțită prezența fading-ului.

  •  Roți

Roțile sunt alcătuite din jante duble din aluminiu DHS - D08 - DSC, de 28 inci, ce vin echipate cu anvelope Kenda K193F - 193R. Pneurile sunt fabricate pentru a se rula cu ele pe șosea asfaltată și au un profil destul de fin, nefiind foarte indicate pentru zonele de off-road, unde vor pierde din aderență.

  •  Extra-uri

La capitolul extra, DHS-ul nu se prezintă excelent. În afară de catadioptrii, stop spate și far față, nu vine cu altceva în plus. Se poate aminti, totuși angrenajul ce vine acoperit cu protecție de plastic pentru lanț, fapt îmbucurător, ținând cont că nu va trebui să stai cu grijă că îți vei murdări pantalonii când abia ai gresat bicicleta.

  •  Greutate

Greutatea acestei biciclete se situează undeva la 13.5 kg, mai mult decât acceptabilă pentru segmentul de preț din care face parte.

Contura 2867 este un model de bicicletă DHS care se prezintă bine, reprezentând un real concurent pentru cea mai bună bicicletă întâlnită la un preț de achiziție în jur de 300 Euro. Chiar dacă în această variantă este pe piață de mai bine de doi ani, dotările cu care vine sunt destul de actuale și depășesc aproape tot ce poți găsi în segmentul din care face parte.

Greutatea este bună. Furca Suntour reprezintă un real punct forte al acestei biciclete de buget, cum de altfel este și transmisia. Aceasta este una de calitate, venind cu o casetă Shimano Altus și deraioare Altus și Acera, ce fac parte din gama de mijloc a segmentului de produse dedicat amatorilor. Punctul negativ îl constituie frânele, capitol la care se pot aduce îmbunătățiri și nici cauciucurile nu ar strica să fie înlocuite.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta hibrid DHS Contura 2867 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu:

2 comments
Add Your Reply